Dzseemy honlapja

Weboldal készítés, weblap készítés

Kedves Látogató!

A honlap készítés rejtelmeit lassanként sajátítottam el, és jelenleg is tanulgatom a különböző fortélyokat. Ebben nagy segítségemre volt a PC Websuli. Nagyon sok hasznos dolog található meg ezen az oldalon.

Az első magunk készítette weboldal éppolyan emlékezetes lehet, mint mondjuk az első szerelem. A folyamat, amelynek során összetákoltuk, feltöltöttük, behívtuk, és egyszer csak megjelent a böngészőben... valami tagadhatatlanul katartikus élmény. (Igen, a miénk is rettenetesen nézett ki.)

Cikksorozatunkban bemutatjuk a szabványos weboldalak készítésének minden lépését, a tervezéstől a végső megvalósításig. Végiglépdelünk a HTML-kód írásának alapjaitól a formai beállításokat megvalósító CSS-lapok tervezésén át az interaktivitást nyújtó JavaScript programok trükkjeiig. Nem csak a jelent, de a közeljövő újdonságait is szemügyre vesszük.

A PC World Weblapkészítő suli oldalán olvasható e bevezető. Innen elérhető a tanfolyam teljes anyaga.

Innen elsajátíthatjuk az XHTML, a CSS és a Java alapjait, mellyel egész pofás honlapokat is el tudunk készíteni. Persze a neten sok helyen találhatunk különböző scripteket, melyeket beilleszthetünk, és azzal is színesíthetjük az oldalunkat. De szerintem az az igazi, ha az ember megküszködik vele, és ezzel is tanul valamit :).

További segítségek találhatók a PROG.HU oldalon, ahol nem csak leírások vannak, hanem akár segítség is kérhető. A már felvetett kérdésekből és válaszokból is nagyon sok hasznos tapasztalat szerezhető be.

Nemrégiben akadtam rá egy nagyon egyszerű és könnyen érthető oldalra, ami a HTML és CSS rejtelmeibe vezet be. HTML és CSS oktatás ingyenesen Itt a formázások alaposan elsajátíthatóak. A mintapéldák a három ablakos elrendezésnek köszönhetően (HTML kód, CSS kód, eredmény) könnyen követhetőek.

A menük elkészítése a CSS Tab Designer szoftver segítségével nagyon egyszerű. De akiben van egy kis kreativitás, az persze készíthet magának egyedi gombokat is. Erre nagyon jó kis program a GIMP. Ezzel nem csak gombok, hanem egyéb web grafikák is készíthetőek (fejlécek, bannerek, hátterek...), na és az oldalunkra feltölteni kívánt képek is feljavíthatóak, módosíthatóak.

Na és ha ez még mind kevés akkor segítséget kérhetünk a Barátunktól (Google).

© Dzseemy 2011.