Dzseemy's Blog

Epub készítése HTML oldalból

Bizonyára felvetődött benned is, hogy egy honlapon talált terjedelmesebb cikket hogyan tudnád e-book olvasódra lementeni. A legtöbb olvasó képes html-t is kezelni, így ha az adott oldalt lementjük az “oldal mentése” menüponttal, így azt már át is tudjuk másolni az olvasónkra.

Így viszont elég körülményes az átmásolás, mivel a teljes oldal (menükkel, reklámokkal, stb.) kerül mentésre.

Létezik egy nagy jó beépülő a böngészőkbe a GrabMyBooks, mellyel kényelmesen tudunk akár több oldalt is egyszerre egy “könyvbe” importálni.

És most tekintsük át a működését:

A telepítése nagyon egyszerű! Kiválasztjuk a böngészőnknek megfelelő változatot és a “telepítés most” gombra kattintva megindul a telepítés. A böngésző újraindítása után már használhatjuk is.

A GrabMyBooks-ot elérhetjük a böngésző menüjéből, a könyvjelző eszköztárról illetve a helyi menüből.

My Book: Itt érhetjük el a jelenlegi könyvünket, szerkeszthetjük azt. Amennyiben már adtunk hozzá tartalmat, akkor a legördülő menüben kiválaszthatjuk az éppen megtekinteni/szerkeszteni/törölni kívánt oldalt. A GrabMyBook lehetőséget kínál (a szerző és cím megadása után) a könyv elmentésére (epub formátumban).

Feeds: Feliratkozhatunk RSS csatornákra. Bal oldalt a számunkra érdekes híreket kiválasztva hozzáadhatjuk a “könyvünkhöz” (Add Selection to Book). Jobb oldalon láthatjuk az aktuális cikk összefoglalóját.

NewsPapers: Itt lehetőségünk van egy saját “újság” összeállítására a feliratkozott hírcsatornáinkból. Természetesen itt is kiválaszthatjuk, mely cikkek kerüljenek bele az “újságunkba”.

Grab tabs: Lehetőség van a böngészőnkben megnyitott fülek tartalmának a könyvünkbe küldésének. Minden megnyitott tab a könyvünkbe kerül. Amennyiben mégsem szeretnénk, hogy minden oldal bekerüljön, akkor vagy használjuk a helyi menüből elérhető GrabMyBooks/Grab this page opciót, vagy ha már hozzáadtunk minden oldalt, akkor a My Book-ban lehetőség van a törlésre.

Express page grab: Az éppen megtekintett oldal azonnali küldése e-könyvbe.

Rule editor: Egy cikk kijelölt részének a küldése könyvünkbe.

Options: Testre szabhatjuk alkalmazásunkat.

Bővebb információhoz juthatunk a fejlesztő honlapján a User guide menüben.

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.


Bővebben:
Honlap és phpBB integrációja

Egy honlap készítése során merült fel az a probléma, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy egy honlap használja a fórum...

Bezárás