Dzseemy's Blog

Hogyan (ne!) készítsünk honlapot!

Gyakran úgy érezzük, hogy a középiskolai tanulmányaink során elsajátított html programozási ismereteink (ECDL modul) elegendőek egy saját honlap elkészítéséhez. Ott megismerkedhettünk a html alapjaival(!), és elsajátítottuk a grafikus honlapszerkesztő használatát is (alap szinten). Erre akkor ott nagyon jól megtanítottak, csak egyre nem, hogy ez a tudás nem elegendő ahhoz hogy egy profi honlapot elkészítsünk.

Nemrégiben egy fórumon kértek segítséget egy honlap elkészítésében.

Grafikus programmal stíluslapot használok, de sajna hiába állítom be a h1-es címsort, nem működik: szétdobja az oldalt és a stíluslapon sem tudtam átírni.

Többen is próbáltunk segíteni, technikai tanácsokkal ellátni a kérdezőt, de nem igen boldogult így sem. Mint írta:

Az az igazság, hogy a grafikai program teszi be ilyen módon automatikusan, ha h1-nek jelölöm ki a címet – utána persze kézzel átraktam a h1 tagot máshová. Én meg nem értek hozzá, de beírtam oda ahova mondtad de akkor sem jó, akkor még több hibát jelez ki a validator nem csak 1-et.

A fentiekből is jól látszik, hogy nem érdemes egy honlap elkészítéséhez nekilátnunk úgy, hogy nem értünk a honlap szerkesztéshez.

Persze a témához hozzátartozik, hogy a grafikus programmal és az említett stílussal nagyon szép honlapot készített el az illető, de tele volt szakmai hibákkal. (Kb. olyan, mikor kifestjük a szobánkat saját kezűleg. Szép lesz, de lehet, hogy fél év múlva lepereg a festék, mert nem szakszerűen készítettük el.) Ez a megoldás tökéletes, ha csak saját magunknak, vagy maximum szűk körnek készítünk egy egyszerű honlapot.

Megoldás lehet még valamilyen CMS rendszerrel elkészítenünk a honlapunkat (pl. WordPress, Joomla!, Drupal, stb), de ebben az esetben meg kell elégednünk a stílusok adta lehetőségekkel. Igaz, hogy rengeteg stílus létezik ezekhez, nagyon sok fizetős, de lehetőségünk van egyedi kinézetet is készíttetni(!) hozzá (természetesen szakemberrel).

Ha megfordult a fejünkben, hogy készítünk egy saját honlapot, amit szeretnénk, hogy minél többen látogassanak, akkor érdemes szakemberrel elkészíttetni a honlapunkat.

Kérjen ajánlatot!

Comments are closed.

Bővebben:
Túrázás

Amióta az eszemet tudom, mindig is szerettem túrázni, kirándulni. Élvezettel vettem részt az iskolai kirándulásokon is, még ha kötelező volt...

Bezárás